Emoties

Emoties hebben we allemaal, maar wat nu al je steeds last hebt van dezelfde, of als jij weet dat je iets dwars zit maar je niet het kan verwijderen. We blijven dan op een manier reageren waarvan we weten dat het niet juist is, maar het is dan net alsof we er niets aan kunnen doen. Het is alsof we gevangen zitten in een spinnenweb. Als je dan relatiseerd dat je vastzit hoe kom jij er dan uit.

 

Vaak zit er dan een eerder gebeurtenis onder waar we de zelfde emoties hebben ervaren, dat noemen we ook wel een PEG. De PEG is een afkorting voor Psycho Energetische Geheugen.  Ons lichaam is opgebouwd uit cellen, iedere cel heeft een  eigen cel geheugen, een soort datarecorder, dat alle gebeurtenissen, gedachten en gevoelens registreert en vastlegt , dit is dus de PEG. Al er ooit in het verleden( dit beperkt zich niet tot dit leven) een trauma is voorgevallen waarbij onverwerkte emoties een rol spelen, zal deze informatie ook in de cel zijn opgeslagen, zelfs als de trauma niet bewust is en niet ingrijpend lijkt.

Onze cellen zitten dus vol met PEG`s. Als in het heden iets gebeurt dat ons onbewust herinnert aan een eerder trauma (= een trigger), d.w.z. als het de PEG als het ware weer wakker maakt, dan kan het lijken dat we op een hele overdreven manier reageren op een schijnbaar onbeladen gebeurtenis. We hebben dan nauwelijks invloed op onze manier van reageren.

Het is dus mega belangrijk om de oorspronkelijke  PEG te transformeren door de emotie los te koppelen van het feit. Het trauma is gebeurt, daar kunnen we nu niets aan veranderen. Maar de bij behorende emotie kunnen we wel transformeren zodat we niet meer getriggerd kunnen worden

 

Als er via de Mundra` s emoties uit komt. Dan gebruik ik et NEI protocol. NEI staat voor Neuro Emoties Integratie, wat kort gezegd dat we gaan zoeken naar de onderbewust emotie en die gaan we jou bewust maken, waardoor jij het kan helen en oplossen. Het mooi daar van is dat je gaat merken dat als je de onderbewuste ( de PEG) uit je systeem naar boven haalt de rest als sneeuw van de zon verdwijnt. En dat dus je reactie op iets kleins niet meer zo heftig is als voor heen. Deze methode werkt trouwens ook op Baby` s(geboren en of nog in de buik),  kinderen, mensen met een geestelijke beperking, op dieren en ook op afstand.

 

Binnen het NEI protocol gaan we dus opzoek naar de belemmerende emoties. We kunnen daar op twee manieren komen, via de elementen lijst of  via de Chakra` s . Als we op de Elementen lijst terecht komen, dan werkt het als volgt, Aan elke element van uit de Chinese leer( aarde, vuur, hout, water en metaal) zitten meridianen verbonden, en aan deze meridianen zitten dan weer emoties aan vast. bijvoorbeeld op de longen zit angst en op de galblaas zit niet kunnen maken van keuzes). Ge tweede manier is via de Chakra`s , elke chakra vertegenwoordig een aantal emoties. ( bijvoorbeeld  2de machtsmisbruik)

Als we dan een emotie gevonden hebben dan gaan wel kijken of er daaronder zit dus op zoek naar de PEG. Om de zoek toch kleiner te maken verdelen we et in 3 subcategorieën:  na, tijdens , voor de conceptie en de voor de conceptie delen we ook op in twee delen, generatie en incarnatie.  Zodat we ook echt  bij het diepste oorzaak komen. Het werk zo dus snel , zuiver en echt diep.