Fysiek /Structuur

Bij fysiek/ structuur testen we wat een prioriteit in de structuur van het lichaam is. We testen onder andere  op de volgende dingen; 

 

+Botten

+Bindweefstel

+Gewrichten, Slijmbeurzen

+Meridianen

+Wervels

+Pezen

+Littekens( verstoring meridiaan)

 

+Kraakbeen

+Spieren

+Schade gevolgen  bevalling/geboorte

Er kunnen tal van klachten en ziektes ontstaan in de structuur.  Enkele voorbeelden daar van zijn: Reuma, Jicht, slijmbeurzen, zweepslag, peesontsteking, muisarm, hernia, whiplash, bekkeninstabiliteit, ischias enz.

Als we een oorzaak vinden in de structuur en het is geen energetische ingang dan zal er altijd getest worden welke van de meer lichaamsgerichte therapie vorm passend zou zijn. Spanning in de ruggenwervels kan een oorzaak zijn van een disbalans in de wervelkolom. We gaan dan testen welke wervel spanning geeft (en bij meerdere welke het zijn en wie de hoofd prioriteit heeft). Littekens kunnen soms een meridiaan onderbreken, waardoor de doorstroming van de energie op die meridiaan geblokkeerd wordt en het systeem ontregeld raakt.  Die kunnen we via fysieke middelen behandelen. Als we op meridianen uit komen gaan we kijk met behulp van de meridianen schema of meridianen klok achter welk van de meridiaan in disbalans is en ook hoe we die mogen behandelen.